Minestra de verdures amb pernil salat
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grams de carxofes congelades
- 300 grams de mongetes verdes planes
- 300 grams de col-i-flor
- 300 grams de pastanagues petites
- Vuit alls laminats
- Aigua
- Pebre vermell dolç
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi blanc
- Oli d'oliva
- Sal
- 400 grams de pernil salat picolat
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una cassola metal·lica fonda
Una escorredora
Una paella gran
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, en una cassola metal·lica fonda fiquem l'aigua a bullir fins a lameitat de la cassola.
Quan l'aigua comença a bullir, fiquem les carxofes i quan estan cuites al "dente", les escorrem i les fiquem a la cassola de terrissa.
Sense deixar que deixi de bullir l'aigua,afegim la col-i-flor i les mongetes planes, i quan ja són cuites al "dente", les escorrem i les afegim a la cassola de terrissa.
Ja per acabar, en la mateixa aigua fiquem a coure les pastanagues tallades en tires a lo llarg fins que són cuites, les escorrem i les afegim a la cassola de terrissa.
A continuació, fiquem el foc a potencia mitjana, afegim el sofregit de tomàquet, el got de vi i un got d'aigua, i deixem que arrenqui el bull.A part en una paella amb oli d'oliva, sofregim els alls laminats i quan són rossos afegim una cullerada de pebre vermell, ho remenem i ho afegim a la cassola.
Tot seguit, afegim el pernil picolat, corregim de sal, ho remenem ben remenat, ho deixem coure tot plegat deu minuts més, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
Comparteix aquesta recepta: