Cols de Brussel·les estofades amb xixorrites
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de xixorrites
- 800 grams de cols de Brussel·les congelades
- Una ceba tendre picolada
- Tres alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
- Un brot de julivert
- Un got de vi blanc
Utensilis
Una cassola de terrissa mitjana
Un cassó gran
Una escorredora
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, en un cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, bullim les cols de Brussel·les tallades en dues meitats fins que són cuites al "dente" i les reservem un cop escorregudes.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats i el llorer.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi i deixem que redueixi. Tot seguit, afegim les xixorrites, les cols de Brussel·les, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més, abans de servir-ho a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: