Puré de patata, amb xixorrites
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de patates
- Aigua
- Sal
- Nou moscada
- Nata líquida, per muntar
- Quatre alls, pelats
- Oli d'oliva
- 200 grams, de xixorrites
4 racions
Utensilis
Un passapurés
Un motlle d'acer inoxidable, de 10 centimetres de diametre
Una espatula de fusta
Elaboració
Primer de tot, en una cassola amb aigua i sal, bullim les patates, amb pell. Quan són cuites, les deixem refredar, les pelem, i les passem pel passapurés.
Seguidament, ho posem en un cassó a foc més aviat baix, amb l'ajud d'una espatula de fusta, anem remenant-ho. A continuació, corregim de sal, i nou moscada, hi afegim una mica de nata líquida, i seguim remenant. Quan tot el conjunt, és compacte, ho reservem.
A part, en una paella amb una mica d'oli d'oliva, fregim els grans d'all, i quan són ben rossos, els retirem. En aquest mateix oli, posem a fregir només una mica, les xixorrites, i les reservem. A continuació, les afegim ben escurregudes d'oli, en el cassó amb el puré, i ho coem tot plegat, uns deu minuts més, i tot seguit, ja podrem muntar el plat.
Agafem el motlle, el posem en el centre del plat, l'omplim amb el puré amb les xixorrites, ho apretem ben apretat, ho desmotllem, i per acabar el plat, tirem un rajolí d'oli d'oliva pel damunt, i ja el tindrem llest, per servir a taula. Per fer més abellidor el plat, si voleu, el rajolí d'oli, pot ser oli de tofòna.
1h 10min
Notes
Si voleu saber que són les xixorrites, podeu anar al meu blog, i veureu la recepta" macarrons amb xixorrites", i allí, ho explico.
Etiquetes: Cuina amb xixorrites Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1971 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.