Potatge de mongetes rogenques amb xixorrites, patates i fideus
Categoria:
Tipus de plat: Sopa
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grams de xixorrites
- Tres patates de mida mitjana
- 100 grams de fideus del nº2
- 400 grams de mongetes rogenques cuites
- Tres litres de brou de pollastre casolá(el trobareu a les meves receptes)
- Dos porros picolats
- Sal
- Oli d'oliva
- Dues fulles de llorer
- Sofregit de tomáquet(el trobareu a les meves receptes)
- Tres alls laminats
- Pebre vermell dolç
Utensilis
Una cassola fonda metal·lica
Una sopera de porcellana blanca
Quatre escudelletes de porcellana blanca
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva,sofregim: els porros picolats, dues fulles de llorer i un cullerot de sofregit de tomáquet.
Seguidament, afegim les xixorrites i les sofregim cinc minuts.
A continuació, afegim el brou de pollastre i amb el foc baix, deixem que arrenqui el bull.
Tot seguit, afegim les mongetes i les patates pelades, tallades a quadrets, juntament amb els fideus del nº2.
Seguidament, corregim de sal i en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim els alls laminats, i quan són daurats, afegim una cullerada de pebre vermell dolç i sense que es cremi ho afegim a la cassola amb el potatge.
Tot seguit, ja ho podem ficar a la sopera, i servir-ho a taula juntament amb quatre escudelletes.
Comparteix aquesta recepta: