Salsa de garrofes
Categoria:
Tipus de plat: Salsa
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de garrofes naturals
- Dos litres de brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- La part blanca de tres porros
- Maizena(si cal)
- Nata líquida
- Nou moscada en pols
- Oli d'oliva
Utensilis
Una cassola fonda metal·lica
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un colador fí
Una espàtula de plàstic
Un atuell de plàstic amb tapa
Un batedor de varetes
Una paella petita
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, netegem ben bé les garrofes i les fiquem en una cassola fonda juntament amb els dos litres de brou de pollastre casolà, i deixem que cogui lentament unes dues hores, fins que les garrofes siguin ben toves.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els porros fins que són transparents i tot seguit els afegim a la cassola amb les garrofes.
Quan les garrofes ja són tendres, passem la batedora elèctrica i amb l'ajud del colador xinès, ho passem a un cassó. Tot seguit, ho tornem a passar pel colador fí en el cassó on acabarem de fer la salsa.
Seguidament, fiquem el cassó amb el foc baix tot remenant amb el batedor de varetes, fins aconsseguir una salsa fina i homogènia.Si cal espessir-la, afegim una mica de maizena dissolta amb aigua freda.
Seguidament, corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada, i un raig de nata líquida, i deixem que s'acabi de coure uns deu minuts més, i ja la podem deixar refredar abans de guardar-la en un atuell amb tapa, a la nevera.
Notes
Aquesta recepta és evident que la hem de fer quan n'es el temps de les garrofes, i és una salsa molt adient sobretot per receptes de carns.
No cal dir que aquesta salsa, la podem guardar repartida en racions en el congelador.
Comparteix aquesta recepta: