Potatge de cigrons amb xixorrites i ous picolats
Categoria:
Tipus de plat: Sopa
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de cigrons cuits
- Dues cebes tendres picolades
- 300 grams de xixorrites
- Tres alls aixafats
- Una fulla de llorer
- Oli d'oliva
- Sal
- Sis ous bullits
- Un got de vi blanc
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Julivert picolat
- Un all pelat
- Sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Dos litres de brou de pollaste casolà(el trobareu a les meves receptes)
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Uns estalvis
Quatre escudelletes de porcellana
Una sopera de porcellana blanca
Un cassó gran
Batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els ous durant deu minuts, i un cop cuits els refredem, els pelem, els picolem i els reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, la fulla de llorer i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat esta ben ofregit, afegim el got de vi i deixem que redueixi.
A continuació, afegim les xixorrites i deixem que cogui tot plegat dotze minuts, i ja podrem afegir el brou de pollastre i deixar que arrenqui el bull tot plegat uns vint minuts més.
Tot seguit, afegim els cigrons, els ous picolats, i una picada feta amb la batedora elèctrica amb: ametlles torrades, pa fregit, un all pelat i julivert picolat.
Un cop feta la picada, l'afegim a la cassola amb els cigrons, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera de porcellana amb uns estalvis a sota, acompanyada de les quatre escudelletes.
Comparteix aquesta recepta: