Pastís d'escalivada amb formatge de cabra
Ingredients
- 3 Pebrots escalivats
- 2 Albergínies grans escalivades
- 3 Cebes petites escalivades
- 8 Ous
- 200 ml de llet sencera o nata líquida
- 4 Rodanxes de formatge de cabra
- 1 Llauna d’anxoves
- Oli d’oliva
- Sal
- Enciam
Elaboració
Hem de tenir les cebes, albergínies i pebrots escalivats i pelats. Una altre opció, és comprar l’escalivada ja feta, envasada al buit i casolana. En un bol, la barregem amb una mica d'oli i sal i hi afegim els ous, i la llet. Ho triturem tot amb el túrmix fins que quedi una textura ben fina.
Untem un motlle amb oli. Col.loquen tires de pebrot i d'anxoves de forma alternada, al fons del motlle. Aboquem la barreja anterior, amb cura al damunt. Ho coem al bany Maria a 90ºC durant 1 hora i 15 minuts. Ho deixem refredar i ho posem a la nevera fins al moment de servir. Tallem el pastis a racions individuals (cap problema doncs és fred i es talla fàcilment). En un plat, hi posem una ració de pastís. El posem al microones 3 minuts. Mentre, en una paella amb un rajolí d’oli, hi posem les rodanxes de formatge i les deixem coure 1 minut per costat. Les tallem per la meitat i posem una meitat sobre el pastís que acabem de treure del microones, amb una mica d’enciam al costat. Ho amanim amb una mica d’oli i sal i ja es pot servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: