Coca de pasta de full amb carxofes, espàrrecs verds i gírgoles
Categoria:
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una placa de pasta de full de mida gran
- Farina
- Oli d'oliva
- Un manat d'espàrrecs verds de cultiu
- Tres carxofes de mida grossa
- 400 grams de gírgoles naturals
- Sal
- Pebre negre en pols
Utensilis
Una placa pel forn amb un paper sulfurat
Una safata rectangular de cartró amb blonda
Un pinzell
Un bol de vidre mitjà
Un corró de fusta per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Una paella gran
Tres safates planes amb paper de cuina
Elaboració
Primerament, espolsem farina en el marbre de la cuina, i amb l'ajud del corró estirem la pasta de full i amb l'altre corró la punxem.
Seguidament, amb un ganivet la tallem en un rectangle d'aproximadament: trenta per divuit centimetres.
El fiquem a la placa del forn amb un paper sulfurat, i l'enfornem a 180º, fins que veiem que la pasta de full és daurada, i la reservem.
Tot seguit, netegen les carxofes, les tallem en làmines fines, les salem i les fregim en una paella amb oli fins que siguin cuites, i les reservem.
A continuació. tallem els espàrrecs en dues meitats a lo ample i els fregim amb oli d'oliva, fins que estiguin cuits, i els reservem.
Ja per acabar, tallem les gírgoles en juliana una mica ample, les salpebrem i les saltem en una paella amb oli d'oliva fins que siguin cuites, i les reservem.
Ja per acabar de fer la coca, fiquem damunt la pasta de full: els espàrrecs, les gírgoles i les carxofes tot ben repartit pel damunt, i amb l'ajud d'un pinzell sucat amb oli d'oliva, ho anem pintant tot ben pintat, i tot seguit, ho enfornem a 180º, cinc minuts, i ja la podrem posar a la safata de cartró amb una blonda, i servir-la a taula.
Comparteix aquesta recepta: