Morralla de peix d’Arenys fregida
Ingredients
- 9 o 10 Cintes molt fresques
- 6 o 7 Palaies molt fresques
- 4 o 5 Crancs molt frescos
- Farina especial per fregir
- Oli d’oliva verge
- Sal
Elaboració
Passem el peix per aigua i l’eixugem amb un drap o paper absorbent. No cal netejar el peix, en el sentit de treure-li les vísceres, escates, cap,…doncs com morralla és coneix el peix petit de platja, com: molls, llucets, palaies, cintes, crancs,…
Salem el peix i l’enfarinem amb farina especial per fregir. En una fregidora o paella fonda, hi posem abundant oli d’oliva
perquè ens cobreixi bé el peix, i quan l’oli està molt calent, amb cura, hi anem tirant el peix mica en mica i el deixem fregir, de tant en tant, sacsegem una mica la paella o fregidora (si el remenem amb una escumadora correm el risc de trencar-lo).
Quan estigui fregit del tot, depèn del tamany del peix, uns 5 minuts, és el més habitual (sol ser peix petit). Retirem el peix amb una escumadora i el posem al damunt de paper absorbent abans de servir-lo. Ja es pot emplatar i servir.
Comparteix aquesta recepta: