Ragú a la napolitana

El ragú napolità és una de les dues varietats més famoses de salses de carn anomenades ragú. És una especialitat de Nàpols, com el seu nom indica.

Ingredients

  • 400 g de tomàquets pelats
  • 300 g de carn de porc (costelles, coll, galtes) en una peca
  • 250 grams de carn de bou (maluc, espatlla, costella) en una peca
  • 2 cebes picades
  • 1 dl de vi blanc
  • 2 dl d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de pasta de tomàquet
  • Sal i pebre
  • Unes fulles d'alfàbrega

4 racions

Elaboració

Daura en l'oli d'oliva la carn, (en una paella fonda, amb els costats alts).
Desglaça amb el vi, afegeix la ceba i deixar que s'evapori el vi.
Agrega el puré i la pasta de tomàquet.
Cou a foc lent durant 4-6 hores, segons la mida de les peces de carn.
Afegeix aigua si és necessari.
Assaona la salsa amb sal i pebre i fulles d'alfàbrega.
Serveix amb fideus o pastes de tub.

Notes

Guisat de carn tallada en trossos grans, ofegada i cuita en un recipient ben tapat, al que se li afegeixen diversos ingredients, especialment verdures.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1951 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: