Bledes estofades amb patates i bacallà
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis patates de mida mitjana de Prades (tipus Kenebek)
- 400 grams de bacallà esqueixat (dessalat)
- Dues bledes de mida mitjana
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Una ceba tendre picolada
- Tres alls pelats aixafats
- Vi blanc
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Un all pelat
- Julivert picolat
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, pelem les patates, les escantonem i les reservem en un atuell amb aigua freda.
A part, dessalem el bacallà d'un dia per l'altre, l'esqueixem ben menut i el reservem.
Seguidament, netegem les bledes, les tallem en trossos regulars i les escaldem en un cassó amb aigua i sal uns cinc minuts, i les reservem escorregudes.
Tot seguit, amb l'ajud de la batedora elèctrica, fem una picada amb: el pa fregit, el julivert picolat, un grapat d'ametlles torrades i un all pelat. Un cop feta la picada amb un raig de brou, la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, el llorer i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és ben sofegit, afegim un got de vi, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim les patates, les cobrim amb el brou de pollastre i a foc baix deixem que coguin fins que estiguin mig cuites.
Tot seguit, afegim les bledes i el bacallà juntament amb la picada, i deixem que s'acabi de coure uns dotze minuts tot plegat, ho corregim de sal i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: