Calamars "a la bruta" amb carxofes

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Elaboració

Preparem els calamars, per això, els traiem la boca i els ulls.
A la part del darrere, a un centímetre o dos de la punta fem un petit tall i pressionem. Observarem que treu el cap una mena de bossa transparent amb aigua al seu interior.
Retirem l’aigua, ja que conté aigua salada i probablement alguna resta d'alguna presa capturada.
No hem netejar-los més ni per descomptat buidar-los.
Posem oli en una olla, quan estigui calent, hi posem els alls picats i la fulla de llorer.
Quan els alls estiguin daurats, hi afegim els calamars sencers, mai en trossos; deixem que es fregeixin una mica i els tapem amb aigua.
Ara és el moment de tapar l'olla i deixar que es vagin cuinant a foc mitjà.
Els calamars aniran deixant anar el seu suc i es couran en ells, obtenint un plat amb un sabor a mar espectacular.
Quan l'aigua s'hagi reduït gairebé del tot.
Quan tot just quedi salsa retirem l'olla del foc. El temps de cocció és d'uns 25 minuts.
Mentre, per acompanyar el plat, traiem les fulles menys tendres de les carxofes.
Les tallem a grills i en una paella amb una mica d'oli, les saltem uns 10 minuts. Les reservem.
Quan el plat estigui gairebé llest, uns 5 minuts abans dels 25 minuts de cocció, hi afegim les carxofes reservades.
Barregem calamars i carxofes i ho saltegem junt, 5 minuts en una paella i hi afegim una mica de sal. Ja es pot servir el plat.

40min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se