Galtes de vedella estofades amb peres i fredolics
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de fredolics en conserva
- Un quilo i mig de galtes de vedella
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi ranci
- Una ceba picolada
- Quatre alls aixafats
- Oli d'oliva
- Dues fulles de llorer
- Sis peres tipus "blanquilla" de mida mitjana
- Brou de pollaste casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Un all pelat
- Julivert picolat
- Aigua
- Mel
- Sucre
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Un estri per treure el cor de les peres
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, saltem els fredolics salpebrats, fins que hagin deixat anar tota l'aigua, i els reservem.
A part, pelem les peres, els hi traiem el cor, les tallem en quatre trossos i les fiquem en un cassó amb un dit d'aigua, sucre i un raig de mel, fins que estiguin ben toves, i les reservem.
Seguidament, en la batedora elèctrica fem una picada amb: un all pelat, pa fregit, un grapat d'ametlles torrades i julivert picolat juntament amb un got de brou de pollastre. Un cop feta la picada, la reservem.
A continuació, tallem les galtes de vedella en tacs regulars, els salpebrem i els fiquem a rostir a la cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva.
Quan les galtes ja són d'un color daurat, afegim: la ceba picolada, el llorer, els als aixafats, i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Seguidament, afegim un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Tot seguit, cobrim les galtes amb tres cullerots de brou de pollastre casolà, fiquem el foc baix i deixem que vagi coent-se fins que les galtes estiguin gairebé cuites.
A continuació, afegim: els pinetells, les peres, i la picada, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns vint minuts més, i ja ho podrem servir amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: