Cerviola o círvia al forn
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Cerviola o círvia d’uns 500 g, d'Arenys, que a la peixateria ens netegen per fer al forn
- 2 Escamarlans frescos
- 1 Ceba petita
- 2 Tomàquets madurs petits
- 2 Patates petites
- 1 Gotet de vi blanc sec
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre mòlt.
Elaboració
La cerviola l'hem comprat neta d'escates i vísceres.
Peescalfem el forn a 180 graus. Posem al foc una paella tipus de fer paella.
Hi posem: oli d'oliva, la ceba a sobre tallada a rodanxes, les patates a rodanxes, els tomàquets tallats a grills, sal i pebre.
Posem la paella, sense la cerviola , al forn uns 30 minuts.
A continuació, salpebrem la cerviola i la posem al forn sobre les patates, ceba i tomàquets.
Deixem coure 30 minuts (més o menys). De tant en tant obrim el forn per veure l'estat de cocció, no ens pot quedar massa feta ni crua.
Quan falten uns 10 minuts, hi posem els escamarlans.
Per emplatar, netegem d'espines la cerviola i anem fent filets, en un plat.
Al costat hi posem, les patates, ceba i tomàquet amb els dos escamarlans
Ja es pot servir el plat.
Notes
FEM CULTURA DELS PEIXOS POC CONEGUTS I DE GUST EXCEL.LENT:
Círvia
La círvia, cèrvia, cerviola, letxa, letxola o cirviola (Seriola dumerili) és un peix de l'ordre dels perciformes, de cos anàleg al dels escòmbrids i de color gris blavós amb parts laterals i inferiors grises argentades. La forma juvenil rep el nom de verderol.
Comparteix aquesta recepta: