Pollastre de pagès a la cassola
Ingredients
- 1 Pollastre de pagès d’uns 5 Kg, tallat a octaus.
- 2 Cebes de Figueres.
- 4 Tomàquets ben madurs.
- 2 Cabeces d’alls
- 1 Got petit de brandi.
- 2 Litres de brou de pollastre.
- Oli d’oliva
- Sal i pebre.
Per la picada:
- 2 Llesques de pa.
- 50 gr d’avellanes.
- 50 gr d’ametlles.
- Un grapadet de pinyons
- 4 Dents d’alls.
- Julivert.
- 10 gr de xocolata sense llet.
Elaboració
Salpebrem el pollastre, trinxem la ceba i ratllem el tomàquet. Posem al foc una cassola de ferro colat amb oli (també pot ser de fang), i quan està calent.
Hi posem el pollastre a rostir, quan el veiem ben ros, són uns 30 minuts. Quan l’enrossim, li anem donant voltes continuament, el foc mitjà. El retirem i reservem.
Posem la ceba ben trinxada, baixem el foc i deixem sofregir uns 30 minuts.
Una vegada ben daurada, hi afegim el tomàquet trinxat i deixem fer uns 20 minuts més.
Mentre preparem la picada:
En una paella amb oli daurem les dues llesques de pa i els alls. En la picadora posem les avellanes, les ametlles, el pa fregit, els alls fregits, el julivert, els pinyons i la xocolata. Ho piquem i reservem.
Ara mirem si el sofregit de ceba i tomàquet està fet (ha de quedar com una melmelada).
Quan està fet afegim el pollastre que tenim reservat, li donem unes voltes i hi tirem el brandi.
Deixem evaporar i hi afegim el brou , la picada i les 2 cabeces d’alls senceres.
Deixem a foc baix unes 4 hores més o menys.
Aquest és un plat que és més bo menjar-lo de un dia per altre.
Comparteix aquesta recepta: