Braó de porc guisat amb salsa de bolets
Ingredients
- 2 Braons de porc petits
- 1 Tomàquet
- 1 Pastanaga
- 1 Ceba petita
- 1 Cabeça d’alls
- 1 Fulla de llorer
- Vi
- Brandi
- 1 Got d’aigua
- Sali i oli d’oliva
Per la salsa:
- Vi ranci
- 1 Cullerada de maicena
- 1 Cullerada de concentrat de bou
- 1 Pot de bolets variats
- 1/2 l. de Brou o aigua
Elaboració
Escalfem el forn a 220 graus i hi posem els braons junt amb tots els ingredients (les verdures tallades petites i els alls sencers) i ho tapem amb paper d’alumini, deixant-ho unes 2 hores.
Uns 30 minuts, abans de treure’ls del forn, retirem el paper d’alumini perquè s’enrosseixin.
Comprovem si ja són tous i si cal els deixem una estoneta més.
De la salsa:
Per fer la salsa, traiem l’oli sobrant i amb la mateixa plàtera la posem sobre els fogons i ho regem amb vi ranci deixant-ho reduir, a la vegada que desengreixem tota la plàtera. A continuación, Hi afegim el brou i ho colem en un altre recipient. Aquest el posem a bullir amb la cullerada de concentrat de bou, i hi afegim els bolets que abans haurem saltejat en una paella. Per espessir la salsa, desfem una culleradeta de maicena i li afegim.
Deixem que bulli tot junt fins que espesseixi.
Un cop feta la salsa l’afegim amb els braons i ho deixem 4 o 5 minuts més abans de servir-ho.
Comparteix aquesta recepta: