Peres caramel·litzades
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deu peres del tipus "blanquilla"
- Sucre
- Sal
- Mel
- Vinagre de Mòdena
- Aigua
Utensilis
Un cassó gran
Un tàper amb tapa
Un pelador de patates
Un estri per treure el cor de les fuites
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, pelem les peres i els hi traiem el cor.
Seguidament, les tallem en quatre trossos a lo llarg i les fiquem en el cassó amb: un dit d'aigua, un polsim de sal i sucre, un bon raig de mel, i un raig de vinagre de Mòdena.
Seguidament, posem el foc baix i deixem que vagi coent-se tot remenant amb l'espàtula de fusta, fins que veiem que ja estan caramel·litzades, i ja les tenim a punt per fer-les servir quan les necessitem.
Notes
Aquesta recepta, més que un plat és una guarnició per qualsevol tipus de plat.
Comparteix aquesta recepta: