Gamba de Palamós amb salsa bearnesa
Ingredients
- 1 Gamba de Palamós fresquíssima
- Un rajolí d'oli
- Sal
- Pebre negre mòlt
Per la salsa bearnesa:
- 1 Ceba
- 2 Rovells d'ou
- 4 Cullerades de vinagre
- 4 Cullerades de vi blanc
- 50 g de mantega
- Sal
- Cerfull
- Estragó
Elaboració
De la salsa bearnesa:
Posem en un cassó, la ceba tendra picada, una cullerada de cerfull picat i una altra d'estragó picat.
Hi aboquem el vi, el vinagre i ho deixem reduir a foc suau fins que quedi a la meitat.
Colem el suc i ho deixem temperar.
Muntem els rovells amb una batedora de varetes i quan comencin a muntar, hi afegeim el suc anterior.
Seguim batent i una vegada que la salsa estigui espessint, hi afegeim la mantega fosa a poc a poc sense deixar de batre.
Quan la salsa quedi consistent (com una crema o una maionesa), assaonem-la.
De la gamba:
En una paella amb un rajolí d'oli, saltem la gamba, 1 minut per costat.
Per acabar el plat:
Posem en un plat la gamba i sota la salsa bearnesa. Tirem una mica de pebre negre mòlt per tot el plat.
Ja es pot servir.
Notes
Més que un plat, és una tapa però deliciosa.
Comparteix aquesta recepta: