Arròs a la cassola amb colomí, carxofes i cargols
Categoria:
Tipus de plat: Paella
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un colomí de mida grossa
- 600 grams de cargols congelats tipus Vinyals
- 600 grams de carxofes congelades
- Un pebrot verd
- Una ceba picolada
- Brou casolà de pollastre
- Una picada d'all, oli i julivert, feta amb la batedora elèctrica
- Sofregit de tomàquet
- 400 grams d'arròs tipus "bomba" Montsià
- Una branca de romaní
- Una branca de farigola
- Una fulla de llorer
- Sal
- Aigua
- Un brot de julivert
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Un colador fi
Un cassó gran
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, encara que els cargols siguin congelats, els bullim en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal, una branca de romaní, un brot de farigola i una fulla de llorer.
Quan són cuits, els escorrem, colem el brou de la cocció i els reservem.
Seguidament, en un cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, coem les carxofes fins que són cuites al seu punt, les escorrem i les reservem.
A part, amb una batedora elèctrica fem una picada amb: alls, oli i julivert, i la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: el colomí tallat a trossos regulars, el pebrot verd picolat, i un cullerot de sofregit de tomàquet.
Quan tot el conjunt és ben sofregit, afegim l'arròs i un cullerot de picada, i ho remenem com si féssim un "risotto", i tot seguit, hi afegim: un cullerot del suc de coure els cargols i dos cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui el bull tot remenant amb l'espàtula de fusta. Seguidament, afegim les carxofes i els cargols, corregim de sal i deixem que vagi coent a foc baix fins que tot el conjunt ja és cuit al nostre gust, i ja el podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: