Guatlles en escabetx
Ingredients
- 4 Guatlles netes.
- 2 Cebes mitjanes.
- 1 Pastanaga.
- 4 Alls.
- 3 Fulles de llorer.
- 7-10 grans de pebre negre.
- Vi blanc, 250 cl.
- Vinagre blanc 250 cl.
- Aigua 250 a 400 cl.
- Oli d'oliva.
- Sal.
Elaboració
Netegem bé les guatlles, les assequem i les salem.
En una cassola posem 10-12 cullerades d'oli d'oliva, quan comenci a escalfar, hi posem les guatlles.
Les daurem per tot arreu, les traiem i reservem.
En el mateix oli posem a sofregir els alls, les cebes en juliana, i la pastanaga a tires o rodanxes.
Incorporem les guatlles juntament amb les fulles de llorer i el pebre, donem una volta, i afegim per aquest ordre: el vinagre, el vi blanc i l'aigua, en principi un got o 250 cl.
Tapem la cassola amb les guatlles i deixem bullir a foc mitjà de 30-40 minuts, vigilant si necessiten més aigua, rectificant de sal si fos necessari.
Deixem refredar i les guardem en fred, un mínim de 24 hores, ja que guanyen d'un dia per l'altre.
Comparteix aquesta recepta: