Cuixes d'ànec a la graella amb patata papillota i allioli
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues cuixes d'ànec de mida gran
- Oli d'oliva
- Sal
- Una patata de mida mitjana
- Pebre negre en pols
- Pebre vermell dolç
- Allioli fet a ma per dues racions (el trobareu a les meves receptes)
- Herbes provençals
Utensilis
Una graella elèctrica
Dos plats plans grans
Una safata plana pel forn
Un morter amb la seva ma
Un full de paper d'alumini
Una salsera per l'allioli
Elaboració
Primerament, fem la patata a la papillota com explico a la meva recepta, i un cop cuita, la reservem embolicada.
Seguidament, amb l'ajud d'un ganivet fi fem uns talls a les cuixes perquè es coguin millor les salpebrem, hi afegim un polsim d'herbes provençals i les posem a coure a la graella tot donant-hi unes voltes de tant en tant, fins que estiguin cuites al nostre gust.
En el moment de servir-ho a taula, fiquem una cuixa d'ànec en el centre del plat, i a la part de baix, posem mitja patata espolsada amb: sal: pebre vermell i un bon raig d'oli, i ja ho podrem servir a taula acompanyat d'una salsera amb allioli per qui se'n vulgui posar.
Comparteix aquesta recepta: