Parmentier de carbassa i col-i-flor
Categoria:
Tipus de plat: Remenat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un tros de carbassa d'un quilo aproximadament
- Una col-i-flor petita
- Una patata mitjana
- Una ceba tendra
- Julivert picolat
- Aigua
- Sal
- Nata líquida
- Nou moscada en pols
- Oli d'oliva
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una premsadora (passapurés)
Un atuell amb tapa
Elaboració
Primerament, pelem la carbassa, la tallem en trossos menuts, i tot seguit fem el mateix amb la patata, la ceba i la col-i-flor.
Seguidament, en la cassola fonda ho sofregim tot plegat amb un raig d'oli d'oliva, i quan tot plegat ja esta ben fregit, fiquem aigua que cobreixi les verdures, i ho deixem coure fins que estiguin cuites.
A continuació, escorrem les verdures les passem per la premsadora i les fiquem en el cassó on acabarem de fer el parmentier.
Fiquem el foc baix, afegim un raig de nata líquida, un polsim de sal i nou moscada, i anem remenant amb el batedor de varetes uns deu minuts, i tot seguit ho espolsem amb força julivert
picolat, i ja ho podem deixar refredar i guardar-ho en un atuell amb tapa fins que el necessitem fer servir.
Notes
Aquesta recepta, més que un plat és una guarnició molt adient per molts tipus de plats.
Comparteix aquesta recepta: