Estofat de vedella amb moixernons

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Elaboració

Netegem els moixernons amb el mínin aigua possible. Tallem els més grossos i els reservem en un bol.
Trossegem la pastanaga, la ceba, l’api i un gra petit d’all.
Fem el mateix també amb els tomàquets. No cal treure la pell.
Enrosim la carn de vedella tallada a daus, en la cassola on farem el plat, amb una mica d'oli d'oliva i sal.
Aboquem totes les verdures/hortalisses, tallades a la cassola junt amb la carn .
Hi afegim unes fulles de llorer, farigola o romaní i uns grans de pebre negre.
Posem el foc baix-mig i hi afegim el got de vi negre.
Deixem que l’alcohol s’evapori.
Un cop el vi s’hagi evaporat i afegirem aigua fins que tapi les verdures.
Ho salpebrem.
Tapem la cassola i cada 15-20 minuts la destapem i hi afegim una mica d’aigua , si cal i anem rectificant de sal.
Ha d’estar a la cassola una hora aproximadament. Per tant haurem d’afegir-hi aigua unes tres vegades.
Mentre tenim la carn fent xup xup anem a preparar les patates. Les podeu anar tallant ‘malament’, és a dir, les escapcem.
Bullim les patates uns 5 minuts i les reservem.
Un cop hagin passat uns 50 minuts, amb la cassola fent xup xup, triturem les verdures/hortalisses
Per fer-ho, primer retirem la carn de la cassola i les herbes aromàtiques i així podrem triturar bé les verdures. Després hi he afegit de nou la carn, però no les herbes aromàtiques que ja havien fet el seu efecte.
Hi afegim les patates. Les patates han de fer-se durant uns 20 minuts, a foc baix-mig.
Mentre es van fent les patates retirem els moixernons del bol on els teníem.
Els afegim a la cassola.
Deixem que tot junt es vagi fent, durant uns 10 minuts.
Ja tenim el plat fet.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se