Antulls estofats amb cols de brussel·les
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cinc antulls (un per persona)
- 600 grams de cols de Brussel·les
- Tres alls laminats
- Tres talls de cansalada fumada
- Oli d'oliva
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- Llard
- Vi ranc
- Dues cebes tendres picolades
- Dues fulles de llorer
- Sofregit de tomàquet
- Brou de pollastre casolà
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Elaboració
Primerament netegem les cols, les tallem en dues meitats, i les coem amb aigua i sal, fins que estan cuites al "dente", les escorrem i les fiquem en una paella amb un raig d'oli, els alls laminats i la cansalada tallada a juliana molt fina.
Quan veiem que tot plegat ja està ben fregit, ho reservem.
Seguidament, salpebrem els antulls, i els sofregim a la cassola de terrissa amb un raig d'oli i una mica de llard, fins que estiguin daurats, els retirem i els reservem.
En la mateixa cassola, sofregim: les cebes picolades i dues fulles de llorer.
Tot seguit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet amb un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim tres cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui a bullir uns deu minuts, i tot seguit, ja podrem afegir-hi els antulls i les cols, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que els antulls estiguin ben cuits, tot tallant amb unes tisores els cordills que porten els antulls, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Notes
Els antulls van sortir al mercat a l'any 1980, de la ma de la Granja Gaia, i ara gairebé totes les parades d'aviram dels mercats, les fan ells mateixos, i són de molt alta qualitat.
Els antulls, són les cuixes de pollastre desossades i farcides.
Comparteix aquesta recepta: