Macarrons amb sobrassada gratinats

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

5 racions

Utensilis

Una safata refractària gran
Uns estalvis
Un wok
Una cassola fonda metàl·lica
Una escorredora

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal i una mica de mantega, coem els macarrons fins que estan cuits al "dente", i tot seguit els refredem a raig d'aixeta i els reservem.
Seguidament, en un wok de mida gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim les cebes i els alls aixafats, i quan tot plegat està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A part, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
A continuació, retirem la pell de la sobrassada, l'esparraquem ben esparracada, i l'afegim a la cassola amb el sofregit fins que estigui ben desfeta, i tot seguit afegim els macarrons i ho remenem ben remenat, i seguidament, fiquem els macarrons a la safata refractària, els cobrim amb la beixamel, els espolsem amb el formatge de bola ratllat, afegim unes nous de mantega al damunt, i els gratinem a 180º, fins que veiem que el formatge ja està daurat, i ja els podrem servir a taula amb la mateixa safata amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se