Conill agredolç estofat amb fruits secs
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un conill tallat a trossos d'un quilo i mig (aproximadament)
- El fetge del conill
- 150 gram s de panses de Corint
- 200 grams de prunes sense pinyol
- 100 grams de pinyons
- 200 grams d'orellanes d'albercoc
- Mel
- Vinagre de Mòdena
- Dues cebes tendres tallades en juliana
- Tres alls pelats aixafats
- Una fulla de llorer
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Ametlles torrades
- Xocolata en pols
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Vi ranci
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un colador fi
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Elaboració
Primerament farem una picada amb: el fetge del conill fregit, un grapat de pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, julivert picolat, un all pelat, una cullerada de xocolata en pols i un got de brou de pollastre.
Quan ja tenim la picada feta, la reservem.
A part en un cassó posem aigua i fem que arrenqui el bull, i quan ja està bullint, afegim: les panses, les prunes, els pinyons i les orellanes i deixem que s'escaldin cinc minuts, ho colem i reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim : el conill salpebrat juntament amb les cebes tallades a juliana, una fulla de llorer i dos alls aixafats.
Quan veiem que el conill ja comença a estar daurat, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un raig generós de vinagre de Mòdena i tres cullerades de mel, i tot seguit afegim quatre cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui a bullir a foc baix, uns vint minuts fins que veiem que el conill ja comença a estar cuit, i tot seguit afegirem la picada, juntament amb els fruits secs escaldats, ho remenem amb l'ajuda de les nanses de la cassola, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat dotze minuts més i ja ho tindrem llest per servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: