Colomins estofats a la pagesa, amb bolets
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre colomins oberts per la meitat (vuit meitats)
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams
- Un fetge de pollastre
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Ametlles torrades
- Tres alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Una ranca de romaní
- Xocolata en pols
- Dues cebes tendres picolades
- Un got de vi ranci
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli, fregim el fetge de pollastre i quan ja està fregit, el fiquem en el pot de la batedora juntament amb: un grapat d'ametlles torrades, pa fregit, julivert picolat, un all pelat, una cullerada de xocolata en pols, i un got de brou de pollastre, tot seguit passem la batedora, i un cop feta la picada la reservem.
A part, en la mateixa paella amb un raig d'oli, saltem els bolets escorreguts, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els colomins salpebrats,i quan comencen a estar daurats,afegim: les cebes picolades, el romaní, el llorer, dos alls aixafats, i deixem que es fregeixi tot plegat uns dotze minuts, i tot seguit afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim quatre cullerots de brou de pollastre, posem el foc baix i deixem que arrenqui el bull fins que els colomins comencin a estar cuits, i ja podrem afegir-hi: la picada i els bolets, corregirem de sal i deixarem que s'acabi de coure tot plegat fins que tot el conjunt estigui cuit, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: