Arròs a la cassola amb espàrrecs, bolets i cargols
Categoria:
Tipus de plat: Paella
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un manat d'espàrrecs verds de cultiu
- 400 grams de gírgoles fresques
- 600 grams de cargols congelats tipus "Vinyals"
- 500 grams d'arròs tipus bomba Montsià
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un pebrot verd picolat
- Una ceba tendra picolada
- Una picada d'oli, all i julivert feta amb la batedora elèctrica
- Sal
- Oli d'oliva
- Una copa de vermut
- Una copa de moscatell
- Una fulla de llorer
- Una branca de farigola
Utensilis
Una cassola marinera metàl·lica
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
una batedora elèctrica
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, en un cassó amb: aigua, una fulla de llorer, un polsim de sal i una branca de farigola, bullim els cargols fins que veiem que ja estan cuits, i els reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, el pebrot verd picolat, les gírgoles tallades en juliana i els espàrrecs verds tallats en trossos menuts i quan tot plegat ja esta ben fregit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, una copa de vermut i una copa de moscatell, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim l'arròs juntament amb dues cullerades de picada, i ho remenem amb l'espàtula de fusta, i tot seguit afegim els cargols, i tres cullerots de brou de pollastre, i fem que arrenqui el bull, tot remenant amb l'espàtula de fusta, corregim de sal, i deixem que vagi coent-se i si cal, afegim més brou, fins que l'arròs estigui gairebé cuit, i llavors el fiquem en el forn a 180º, fins que estigui cuit al nostre gust, i ja el podrem treure del forn, el deixarem reposar damunt uns estalvis tapat amb un drap, i seguidament ja ho podrem servir a taula.
Comparteix aquesta recepta: