Mandonguilles de pollastre i cansalada, estofades amb sípia i carxofes
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Sis pits de pollastre de mida grossa
- Cinc talls de cansalada de papada sense la cotna
- Una sípia de mida gran
- 500 grams de carxofes congelades
- Aigua
- Una branca d'api
- Pebre negre en gra
- Un brot de julivert
- Tres alls aixafats
- Una ceba tendra picolada
- Sal
- Oli d'oliva
- Farina
- Dues fulles de llorer
- Sofregit de tomàquet
- Vi ranci
- Julivert picolat
- Un all ratllat
- Pa sec
- Llet sencera
- Dos ous sencers
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Un bol de vidre gran
Paper film
Un cassó gran
Una picadora manual o elèctrica
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua, sal i un brot de julivert, bullim les carxofes fins que estiguin cuites al "dente", les escorrem i les reservem.
A part, en una cassola fonda amb: aigua, un grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer, i una branca d'api, coem la sípia fins que estigui cuita, la retirem en colem el brou i el reservem en un bol de vidre. Un cop la sípia està freda, la tallem en trossos regulars i la reservem.
Seguidament, fiquem dos trossos de pa sec a estovar amb la llet sencera, i tot seguit els escorrem i els fiquem en el bol de vidre.
A continuació, passem per la picadora els pits de pollastre i la cansalada, i un cop picats, ho afegim en el bol de vidre.
Tot seguit afegim: un all ratllat, un grapat de julivert picolat, dos ous esclatats, ho salpebrem i amb les mans ben netes ho remenem ben remenat, ho tapem amb paper film, i ho deixem reposar ala nevera dues hores abans de fer les mandonguilles.
Passades les dues hores, agafem la pasta de mandonguilles, en fem unes 24 mandonguilles, les enfarinem i les fregim amb oli ben calent fins que estiguin ben daurades, i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, una fulla de llorer i tres alls aixafats.
Quan tot plegat ja està ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit i un got de vi ranci i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el brou de coure la sípia, i a foc baix deixem que arrenqui el bull al menys un quart d'hora.
A continuació, afegim: les mandonguilles, la sípia i les carxofes, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola i uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: