Cloïsses, carxofes i favetes amb salsa verda
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de cloïsses fresques
- 800 grams de favetes congelades
- 600 grams de carxofes congelades
- Quatre alls laminats
- Un ram de julivert
- Sal
- Un got de vi blanc
- Aigua
- Julivert picolat
- Farina
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola marinera gran
Uns estalvis
Una paella gran
Un colador fi
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, sal i un brot de julivert, posem a coure les carxofes i les favetes, fins que estiguin cuites el "dente", i tot seguit ho colem i reservem, guardant dos cullerots del brou.
A part, en una paella amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses, i un cop obertes, colem el suc, i el reservem en un bol de vidre.
Seguidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els alls laminats, i quan ja comencen a estar daurats, afegim un polsim de farina i un got de vi blanc, ho remenem amb el batedor de varetes, i tot seguit hi afegim el suc d'obrir les cloïsses i els dos cullerots del brou de coure les verdures, i seguim remenant amb el batedor de varetes.
A continuació, corregim de sal, hi tot seguit afegim : les cloïsses, les carxofes i les favetes, ho espolsem amb força julivert picolat, amb l'ajuda de les nanses de la cassola hi donem unes voltes, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola i uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: