Xai amb samfaina

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per la samfaina per 2 persones:

2 racions

Elaboració

De la samfaina:

Preparem les hortalisses.
Pelem la ceba, la trossegem i fem el mateix amb el pebrot verd i el vermell, rentant bé el seu exterior i retirant les seves llavors.
Fem el mateix amb l'albergínia i el carbassó, els quals els pelarem o no, segons el gust de cadascú.
En un paella antiadherent ben calenta, hi tirem un raig d'oli d'oliva verge i, hi sofregim la ceba, els pebrots i l'albergínia, i finalment el carbassó.
Ho deixem fer tot junt a foc mitjà uns 10 minuts i, hi afegim la sal (al gust).
Acabem la samfaina afegin'hi els tomàquets, pelats, sense llavors ni cor i trossejats.
Deixem que la samfaina espesseixi i deixem fregir el tomàquec. Rectifiquem de sal si fos necessari.

Del xai:

Salem una mica els talls de xai. En una planxa hi posem una mica d'oli, quan està calenta, coem el xai girant-lo tot sovint. El temps de cocció depen del comensal, normalment el xai agrada bastant fet, per tant uns 8 o 10 minuts.

Per montar el plat:

En un plat hi posem 2 o 3 peces de xai per persona, al costat la samfaina i per donar-li més color al plat, un parell de pebrots de Padrón que hem fet a la planxa amb el xai.

40min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se