Xai amb samfaina
Ingredients
- 4 o 6 Talls de xai variats (costelles, mitjanes, cuixa, coll,...)
- Oli d'oliva
- Sal
- Sal gruixuda
- 4 Pebrots de Padrón
Per la samfaina per 2 persones:
- 3 Tomàquets madurs petits
- 1/2 Albergínia
- 1/2 Pebrot verd
- 1/2 Pebrot vermell
- 1/2 Carbassó
- 1 Ceba petita
- Sal
- Oli d'oliva verge
Elaboració
De la samfaina:
Preparem les hortalisses.
Pelem la ceba, la trossegem i fem el mateix amb el pebrot verd i el vermell, rentant bé el seu exterior i retirant les seves llavors.
Fem el mateix amb l'albergínia i el carbassó, els quals els pelarem o no, segons el gust de cadascú.
En un paella antiadherent ben calenta, hi tirem un raig d'oli d'oliva verge i, hi sofregim la ceba, els pebrots i l'albergínia, i finalment el carbassó.
Ho deixem fer tot junt a foc mitjà uns 10 minuts i, hi afegim la sal (al gust).
Acabem la samfaina afegin'hi els tomàquets, pelats, sense llavors ni cor i trossejats.
Deixem que la samfaina espesseixi i deixem fregir el tomàquec. Rectifiquem de sal si fos necessari.
Del xai:
Salem una mica els talls de xai. En una planxa hi posem una mica d'oli, quan està calenta, coem el xai girant-lo tot sovint. El temps de cocció depen del comensal, normalment el xai agrada bastant fet, per tant uns 8 o 10 minuts.
Per montar el plat:
En un plat hi posem 2 o 3 peces de xai per persona, al costat la samfaina i per donar-li més color al plat, un parell de pebrots de Padrón que hem fet a la planxa amb el xai.
Comparteix aquesta recepta: