Hummus de mongetes vermelles amb cansalada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una premsadora (passapurés)
Una paella gran
Quatre motlles metàl·lics rodons de 12 centímetres de diàmetre
Unes pinces de cuina
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Un ratllador
Una ma de morter
Una cullera de fusta

Elaboració

Primerament, en un cassó gran amb: aigua, una fulla de llorer, mitja ceba pelada i una branca d'api, coem les mongetes uns cinc minuts, quan l'aigua arrenqui el bull, i tot seguit, les passem per la premsadora i les reservem en un bol de vidre.
A part, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim la cansalada tallada a trossos petits fins que estiguin fets rostillons i els reservem.
Seguidament, fregim els quatre talls de bacó, i els reservem en un plat damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli.
A continuació, amb el mateix oli de fregir la cansalada, fregim la ceba ratllada, i quan està mig daurada, hi afegim els rostillons de cansalada juntament amb les mongetes passades per la premsadora, i amb una cullera de fusta, ho menem durant cinc minuts a foc baix,i ja ho podrem retirar del foc.
Ja per acabar, posem els quatre motlles en el centre de cada plat, i els anem omplint amb l'hummus de mongetes tot aixafant-ho amb la ma de morter fins arribar a dalt del motlle, i seguidament els desemmotllem, i al cap d'amunt del niu, hi posem un tall de bacó fregit, i ja ho tindrem llest per servir a taula.

1h 10min

Notes

Les mongetes vermelles les podem trobar a les grans superfícies amb pots de vidre de 300 grams aproximadament.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se