Cigrons estofats amb cocotxes de bacallà

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 600 grams de cigrons cuits a casa [Veure recepta]
  • 500 grams de cocotxes de bacallà
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Fumet de peix [Veure recepta]
  • Sal
  • Pa fregit
  • Ametlles torrades
  • Tres alls pelats
  • Dues cebes tendres picades
  • Julivert picat
  • Dues fulles de llorer
  • Un got de vi blanc

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un atuell de plàstic
Un morter amb la seva ma

Elaboració

Primerament, en un morter, fem una picada amb: un grapat de pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, julivert picat, i un all pelat, ho piquem tot ben picat amb la ma de morter, i tot seguit afegim un cullerot de fumet de peix, ho deixatem i ho reservem.
A part, dessalem les cocotxes de bacallà en un atuell amb aigua, i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: les cebes picades, les dues fulles de llorer, dos alls pelats, i quan tot plegat ja està ben fregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui a bullir.
A part, courem els cigrons com explico a la meva recepta i els reservem.
Tot seguit, afegim: els cigrons escorreguts, les cocotxes i la picada, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat, fins que veiem que les cocotxes ja són cuites, i seguidament, ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2113 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: