Puré de faves amb bisbe fregit
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Puré
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un quilo de faves congelades
- Quatre talls de bisbe de mig dit de gruix
- Oli d'oliva
- Sal
- Tres porros picolats
- Dues patates de mida mitjana
- Aigua
- Nata líquida
4 racions
Utensilis
Una premsadora (passapurés)
Quatre plats plans
Una paella gran
Una cassola metàl·lica fonda
Una mànega pastissera amb un broc rissat
Una espàtula metàl·lica plana
Elaboració
Primerament, en una cassola amb aigua i sal, posem a coure les faves i les patates pelades tallades en trossos regulars, fins que tot plegat estigui ben cuit.
A part, sofregim els porros picolats, i quan ja estan ben fregits, els afegim a les patates i les faves, ho passem tot plegat per la premsadora, i ho fiquem en el cassó on acabarem de fer el puré.
Seguidament, fiquem el foc baix, i anem remenant amb l'espàtula de fusta,afegim un rajolí de nata líquida, i seguim remenant, fins que tenim un puré fi i homogeni.
Em el moment de muntar els plats, fiquem el puré a la mànega pastissera amb el broc rissat, i en cada plat fem un cercle en tot el fons del plat, i tot seguit, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim els talls de bisbe, i quan ja són fregits, amb l'espàtula plana els anem posant cadascun en el seu plat, damunt el cercle de puré, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, també la podem fer amb bull (blanc), però queda més bé feta amb bisbe (negre).
Etiquetes:
Cuina de tardor-hivern La cuina dels pures
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2104 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.