Costella de vedella o bou, estofada amb cansalada, xampinyons i olives verdes trencades

Ingredients

  • Un quilo de costella de bou o vedella tallada a trossos regulars
  • Quatre talls de cansalada de papada tallada gruixuda d'un dit
  • 500 grams de xampinyons naturals
  • 200 grams d'olives verdes trencades (sense gust d'all)
  • Brou de pollastre casolà [Veure recepta]
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Un got de vi ranci
  • Dues fulles de llorer
  • Quatre alls aixafats
  • Una ceba tendre picolada

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Cinc plats fondos

Elaboració

Primerament, netegem els xampinyons, els tallem en quatre trossos a lo llarg, i els fregim en una paella amb un raig d'oli d'oliva salpebrats, fins que estiguin mig cuits, i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva,sofregim els trossos de costella i la cansalada tallada a trossos gruixuts, i quan tot plegat està una mica daurat, afegim: la ceba, els alls i les dues fulles de llorer, i deixem que la ceba quedi transparent, i ja podrem afegir-hi tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, cobrim les carns amb el brou de pollastre casolà, deixem que arrenqui el bull, i deixem que vagi coent-se a foc baix
fins que tot el conjunt, estigui gairebé cuit, i ja podrem afegir-hi les olives trencades i els xampinyons, i deixarem que s'acabi de coure tot junt, fins que veiem que les carns ja són cuites, corregim de sal, i ho servirem a taula amb la mateixa cassola i uns estalvis a sota, juntament amb els cinc plats fondos.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, és més bona si la podeu fer amb costella de bou que no pas amb vedella, però queda molt bona de totes maneres.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2215 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: