Crema de borratja amb pernil cruixent
Categoria:
Tipus de plat: Crema
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de borratja
- Una patata
- Dos porros
- Tres talls de pernil serrà
- Oli d'oliva
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Nou moscada en pols
- Nata líquida per muntar
Utensilis
Una cassola fonda
Un colador xinès
Un cassó gran
Una paella gran
Un setrill
Una batedora elèctrica
Un batedor de varetes
Una safata plana amb un paper de cuina
Elaboració
Primerament, netegem la borratja i la tallem en trossos petits juntament amb tres porros i una patata pelada tallada en trossos petits, ho sofregim amb un raig d'oli d'oliva, i tot seguit hi afegim tres litres de brou de pollastre i a foc mitjà deixem que arrenqui el bull durant vint minuts fins que les verdures estiguin ben cuites.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, saltem el pernil ben picolat fins que estigui cruixent, i el reservem en una safata plana amb un paper de cuina.
Quan les verdures ja són cuites, ho retirem del foc i passem la batedora elèctrica amb el colador xinès, a un cassó on acabarem de fer la crema.
Posem el cassó a foc baix, i quan ja arrenqui a bullir, hi afegim: un raig de nata líquida i un polsim de nou moscada, i ho remenem amb el batedor de varetes perquè no s'enganxi, corregim de sal, i ja ho podem retirar del foc.
Seguidament, repartim la crema entre cinc plats fondos, afegim una mica de pernil cruixent en el centre de cada plat, i amb el setrill amb oli d'oliva, fem uns cercles al voltant del pernil, i ja ho podrem servir a taula.
Comparteix aquesta recepta: