Patates gratinades amb allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

5 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una safata gran de porcellana
Una paella gran
Una aranya de filferro
Una safata metàl·lica plana
Un morter per fer l'allioli o una batedora elèctrica
Una espàtula de plàstic per untar la mantega

Elaboració

Primerament, fem l'allioli i el reservem.
A part, netegem les patates a raig d'aixeta, i les posem en un cassó amb aigua i sal, i deixem que coguin a foc mitjà fins que gairebé estiguin cuites, les retirem i deixem que refredin.
Seguidament, amb un ganivet de tallar el pernil, tallem les patates amb pell i tot, en rodanxes d'un dit de gruix, i tot seguit, les fregim en una paella amb força oli, fins que estiguin ben daurades, i les anem posant ben posades en la safata metàl·lica, i amb l'espàtula de plàstic, les untem amb l'allioli, i tot seguit, les gratinem a 180º, fins que veiem que l'allioli, estigui ben daurat, i amb molta cura les anem posant a la safata de porcellana, i ja les tindrem llestes, tant per menjar-les com a primer plat, com a guarnició, o fins tot per fer l'aperitiu.

1h 10min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se