Llenguado al forn amb salsa d'escamarlans
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per els llenguados:
- 4 llenguados d'uns 300 g cadascun que a la peixeteria ens han netejat i tret la pell
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre
- Julivert fresc
- Hortalisses i verdures (opcional)
Per la salsa d'escamarlans:
- 10 escamarlans petits (els seus caps i closques)
- 100 mil·lilitres de vi blanc
- 80 mil·lilitres de llet
- 4 grams de Maizena
- Pebre blanc
- Oli d'oliva
- Sal
Elaboració
Dels llenguados:
Preescalfem el forn a 180º. En una safata de forn hi posem una mica d'oli i els llenguados salpebrats. Ho deixem coure uns 15 minuts. Mentre es couen els llenguados fem la salsa d'escamarlans.
De la salsa d'escamarlans:
Posem en una cassola un bon raig d'oli d'oliva verge extra, quan estigui calent ofeguem les carcasses i caps dels escamarlans salpebrats al gust. Quan hagin desprès gran part de la seva essència aboquem el vi blanc i ho deixem coure a foc reduït durant 10 minuts.
Passat aquest temps colem el suc resultant pressionant les carcasses per extreure tot el seu sabor. Aboquem el suc en una paella i posem el foc a temperatura mitjana baixa. Deixem coure 5-10 minuts, mentrestant dissolem la Maizena en la llet i tot seguit la incorporem al suc de gambes, salpebrem al gust.
Remenem la salsa amb una cullera de fusta mentre espessa, a foc lent. Un cop tinguem la textura homogènia i una mica espessa, retirem la salsa d'escamarlans del foc. La reservem.
Per acabar el plat:
En un plat hi posem un llenguado i per sobre la salsa d'escamarlans. Ho acompanyem amb hortalisses i verdures saltades (opcional). Damunt el llenguado hi posem un escamarlá que hem saltejat i una mica de julivert ben picat. Ja podem servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: