Llenguado al forn amb salsa d'escamarlans

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per els llenguados:

Per la salsa d'escamarlans:

4 racions

Elaboració

Dels llenguados:

Preescalfem el forn a 180º. En una safata de forn hi posem una mica d'oli i els llenguados salpebrats. Ho deixem coure uns 15 minuts. Mentre es couen els llenguados fem la salsa d'escamarlans.

De la salsa d'escamarlans:

Posem en una cassola un bon raig d'oli d'oliva verge extra, quan estigui calent ofeguem les carcasses i caps dels escamarlans salpebrats al gust. Quan hagin desprès gran part de la seva essència aboquem el vi blanc i ho deixem coure a foc reduït durant 10 minuts.
Passat aquest temps colem el suc resultant pressionant les carcasses per extreure tot el seu sabor. Aboquem el suc en una paella i posem el foc a temperatura mitjana baixa. Deixem coure 5-10 minuts, mentrestant dissolem la Maizena en la llet i tot seguit la incorporem al suc de gambes, salpebrem al gust.
Remenem la salsa amb una cullera de fusta mentre espessa, a foc lent. Un cop tinguem la textura homogènia i una mica espessa, retirem la salsa d'escamarlans del foc. La reservem.

Per acabar el plat:

En un plat hi posem un llenguado i per sobre la salsa d'escamarlans. Ho acompanyem amb hortalisses i verdures saltades (opcional). Damunt el llenguado hi posem un escamarlá que hem saltejat i una mica de julivert ben picat. Ja podem servir el plat.

30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se