Bacallà amb tomàquet i arròs blanc
Ingredients
- 12 talls no massa grossos de bacallà sense espines i dessalat
- 200 g d'arròs
- 750 g de tomàquets madurs
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- 4 brots de julivert
- Farina
- Oli d’oliva abundant
- Pebre
- Sal
Elaboració
Del bacallà amb tomàquet:
Escaldem el bacallà en aigua bullent uns 5 minuts i reservem una mica d'aigua de bullir-lo.
A continuació, assequem els talls amb paper de cuina.
Salpebrem, enfarinem i fregim els trossos en oli abundant i calent, uns 10 minuts.
Escorrem els trossos de bacallà fregits amb paper de cuina.
Coem la ceba pelada i picada fina en una cassola amb dues cullerades soperes de l’oli colat
de fregir el bacallà.
Quan la ceba està rossa hi afegim els tomàquets ratllats amb l'all ben picat.
Passats uns 20 minuts, passem la ceba amb el tomàquet per el colador xinès.
Tirem aquesta salsa dins una cassola amb l’aigua del bacallà que hem reservat de bullir-lo.
Ho deixem coure tot junt uns 5 minuts.
Col·loquem els talls de bacallà dins la cassola i ho deixem coure uns 5 minuts a foc suau,
si cal ho
rectifiquem de sal.
De l'arròs:
Mentre fem la ceba amb el tomàquet, possem en una olla aigua i sal. Quan bull hi fiquem l'arròs.
Deixem coure uns 15 - 20 minuts. Ho reservem.
Per acabar el plat:
Agafem un plat i en el centre hi possem un flam d'arròs fet amb un motlle amb una mica de
julivert molt ben picat per sobre. Al voltant, hi posem 3 trossos del bacallà amb tomàquet
per sobre. Ja es pot servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: