Hamburguesa de peix amb salsa de piquillos i sèsam
Ingredients
- 600 g de filet de salmó i lluç (barreja dels dos)
- 200 g d'arròs integral
- 1 ceba tendra
- ¼ de pebrot vermell
- 1 gra d’all
- 1 cullerada de postres de mostassa antiga
- 1 branqueta de julivert, trinxada
- 2 cullerades soperes de pa ratllat
- 1 cullerada sopera de llavors de sèsam
- 1 rajolí d’oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
- 1 bossa de ruca
Per la salsa de pebrots del piquillo:
- 1 pot de pebrot del piquillo
- 1 ceba vermella
- 200 ml nata líquida
- Oli d'oliva
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
De la salsa de pebrots del piquillo:
Trinxem la ceba i 4 o 5 pebrots del piquillo, depen de la intensitat que volguem donar-li a la salsa.
En una paella, sofregim la ceba fins que sigui daurada.
Incorporem el pebrot i ho salpebrem. Ho deixem fer fins que absorbeixi tot el líquid i es comenci a daurar una mica. Procurem remanar-ho de tant en tant.
Hi afegim la nata líquida. Ho remenem bé i fem que arrenqui el bull. Passat un parell de minutets ja estarà la salsa llesta. Ho provem i rectifiquem de sal, si cal.
Ara la passem per la batedora elèctrica fins que quedi ben clareta. La reservem.
De les hamburgueses de peix:
Rentem el pebrot vermell i piquem la ceba tot molt finet.
Ho posem a sofregir en una paella amb poc oli i a foc molt baix. Passats uns 10 minuts, retirem les hortalisses de la paella i deixem que es refredi.
Mentrestant, traiem la pell i les espines que pugui tenir el salmó i el lluç.
Tallem el peix a daus i, tot seguit, el piquem amb el ganivet fins que tingui una consistència similar a la de la carn picada per fer hamburgueses.
Piquem el gra d’all.
Barregem el sofregit (que ja estarà tebi) amb el salmó i lluç, l’all i dues cullerades de pa ratllat. Hon condimentem amb sal, pebre, julivert i una cullerada de mostassa.
Pastem tots aquests ingredients i formem una bola. L’emboliquem amb paper film i la posem a la nevera durant una hora com a mínim.
Dividim la massa i, amb les mans, formem quatre hamburgueses. Les arrebossem lleugerament amb una mica de pa ratllat i unes llavors de sèsam.
Posem una mica d’oli en una paella i daurem les hamburgueses un parell de minuts per cada costat.
Per acabar el plat:
Escalfem al microones la salsa de piquillo.
En una olla amb aigua i sal, coem l'arròs i l'escorrem bé.
En un plat hi posem arròs integral que hem fet i damunt hi fiquem una hamburguesa per persona amb la salsa de piquillo per sobre amb llavors de sèsam i ruca.
Comparteix aquesta recepta: