Crema de musclos
Categoria:
Tipus de plat: Crema
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 kg de musclos frescos
- 1/2 litre de brou de peix
- 1 ceba petita
- 1 gra d'all
- 2 cullerades de farina
- 1 cullerada de salsa de tomàquet o tomàquet fregit
- 100 ml de nata per cuinar
- Oli d'oliva
- Sal
Elaboració
Netegem bé els musclos, amb l'ajuda d'un ganivet raspem la closca deixant-la el més neta possible, també els hi traiem les barbes tirant d'elles amb l'ajuda d'un ganivet cap al costat més fi i punxegut del musclo.
Quan els tinguem nets, els posem en una olla amb 2 dits d'aigua i la tapem; quan l'aigua comenci a bullir hi afegim els musclos, tapem i deixem uns minuts perquè els musclos s'obrin.
Retirem els musclos i deixem que es refredin, colem l'aigua que ens a quedat després d'obrir els musclos i la reservem.
Mentre se'ns refreden els musclos tallem la ceba i l'all finament, en una cassola aboquem una mica d'oli d'oliva i hi afegim l'all i la ceba i deixem que es vagin cuinant a foc baix.
Retirem la carn del musclo de la closca i la tallem ben petita (reservem uns quants musclos sense triturar), quan l'all i la ceba comencin a agafar color hi afegim la carn picada dels musclos, li afegim sal i tapem perquè suï i deixi anar la seva pròpia aigua, deixem un parell de minuts; destapem i hi afegim la farina, remenem i es forma una pasta, li aboquem a poc a poc el brou de peix i l'aigua resultant d'obrir els musclos que teníem reservada. Hi afegim també la salsa de tomàquet i deixem que bulli uns 10 minuts.
Ho triturem tot molt bé i ho colem si volem que ens quedi una crema molt més fina, hi afegim la nata i ho escalfem, finalment rectifiquem de sal i servim la crema ben calenta amb uns quants musclos sense triturar que tenim reservats.
Comparteix aquesta recepta: