Fideus amb gambetes i escamarlans
Categoria:
Tipus de plat: Paella
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 400 gr. de fideus del nº 1
- 2 sípies
- 400 gr. de gambetes
- 4 escamarlans
- Una cabeça d’alls
- 1 pebrot verd o vermell
- 2 tomàquets madurs pelats i sense llavors
- 1,5 litres de brou de peix
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració
En una paella amb una mica d'oli hi tirem els alls pelats i ben picats. Quan comencin a enrossir-se hi afegim la sípia tallada a quadradets petits. Deixem coure un parell de minuts, hi tirem el pebrot tallat a quadradets petits i un polsim de sal. Al cap d’uns 5 minuts hi afegim el tomàquet ben picat.
Deixem que el sofregit es vagi fent a foc lent. En total el sofregit amb la sípia té de coure un mínim de mitja hora.
Posem el brou de peix a escalfar fins que bulli. Agafem una paella de fer arròs, hi afegim un raig d’oli d’oliva i hi tirem els fideus. Rossegeu-los lentament fins que estiguin ben torrats sense deixar de remenar-los i vigilant que no se us cremin. Tot seguit hi aboquem el sofregit, el brou ben bullent, les gambetes i els escamarlans. Ho deixem coure a foc fort uns 7 o 8 minuts. Rectifiquem de sal, si cal. Ja es pot servir
Comparteix aquesta recepta: