Bacallà amb samfaina
Ingredients
- 800 g de llom de bacallà dessalat
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 500 g de tomàquet
- Oli d’oliva
- Sal
- Farina
Elaboració
Pelem i tallem la ceba a tires. Rentem el pebrot vermell i el verd i el tallem també a tires o daus.
Rentem l’albergínia i el carbassó, ho tallem a rodanxes i les rodanxes grans en quatre trossos. Finalment, pelem i triturem els tomàquets.
Arrebossem amb farina el bacallà i el fregim una mica en una paella.
Posem el bacallà fregit lleugerament, en una cassola de fang amb una mica d'oli.
A la paella on hem fregit el bacallà, sofregim la ceba, una vegada estigui tova, hi afegim els pebrots, el carbassó i l’albergínia. Ho coem tot a foc lent, i finalment hi aboquem el tomàquet.
Ho salem i remenem.
Ho deixem coure uns 15 minuts, i ja tenim la samfaina que posem a la cassola per sobre del bacallà i ho deixem coure una estona més. Ho tastem i, si cal, ho rectifiquem de sal.
Comparteix aquesta recepta: