Canelons d'alberginia farcits d'ou dur i tonyina
Ingredients
- 4 albergínies mitjanes
- Oli d'oliva
- 15 g de parmesà ratllat
Pel farciment:
- 1 albergínia feta al forn
- 1 ceba
- 2 alls laminats
- 2 ous durs
- 2 tomàquets madurs
- 2 llaunes de tonyina esmicolada
- Sal i pebre
Elaboració
Rentem les albergínies, les pelem, tallem a làmines fines amb una mandolina, les fregim en una paella amb oli abundant i ben calent. Les reservem sobre paper absorbent.
Per fer el farcit:
En una paella amb una mica d'oli sofregim la ceba tallada a dauets. Quan estigui daurada, hi afegim all laminat, el tomàquet tallat a dauets molt petits, rectifiqueu-ho de sal i pebre, ho remenem bé i ho deixem sofregir durant uns minuts.
Hi afegim l'albergínia feta al forn, ho remenem bé i deixem que cogui uns minuts més a foc suau. Quan ja estigui cuit, ho retirem del foc, hi afegim la tonyina esmicolada, l'ou dur ratllat, ho salpebrem i ho remenem tot bé. Reservem el farciment.
Per farcir els canelons:
Posem les làmines d'albergínia que tenim reservades sobre paper absorbent, l'una al costat de l'altra, ben juntes, les cobrim amb el farcit, ho emboliquem fent un caneló i ho reservem.
Per acabar el plat:
En una safata de forn, hi posem els canelons que hem fet, a sobre el formatge ratllat i ho posem a gratinar al forn pre-escalfat a 180º. Ja es pot servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: