Suquet de peix a l'estil de Cadaqués
Ingredients
- 3 o 4 patates
- 2 o 3 talls de rap
- 1 escórpora neta d'espines tallada a rodanxes o filets (ens donen el cap i les espines pel fumet)
- 2 escamarlans
- 4 alls
- 2 tomàquets madurs ratllat
- Oli d'oliva
- Sal
Pel fumet :
- El cap i espina de l'escórpora
- 150 g de galeres
- Un parell de crancs
- 1 tomàquet
- 1 ceba
- 1 pastanaga tallada a rodanxes
- 1 porro tallat a rodanxes
- 1 branca d’api sense les fulles tallada a rodanxes
- 1 gra d’all
- Sal
- Oli d'oliva
- Un polsim de pebre vermell
- Un polsim de pebre blanc
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de julivert
- 1 branqueta de farigola
- Aigua
Per la picada:
- 3 alls
- Pa torrat
- Un grapat de pinyons
- 4 o 5 ametlles
- Una mica de julivert fresc
- Sal
- Oli d'oliva verge
Elaboració
Del fumet:
Netegem i trossegem les verdures/hortalisses a trossos. Pelem l'all.
En una olla amb un raig d’oli d’oliva, saltem les verdures/hortalisses durant 5 minuts.
Hi afegim el cap i espines de l'escórpora, les galeres, els crancs, les herbes i les espècies. Ho saltem uns 3 o 4 minuts i hi aboquem l'aigua.
Quan arrenqui el bull, escumem per treure les impureses que hagin aflorat a la superfície.
Coem a foc lent i l'olla tapada durant 25 minuts. Si segueix apareixent escuma a la superfície, la retirem.
Ho passem pel colador xinès.
Per coure el peix i marisc amb les patates:
En una cassola amb una mica d'oli, sofregim els alls i els tomàquets ratllats.
Pelem les patates, les rentem i les esqueixem.
Afegim a la cassola les patates esqueixades i anem afegint fumet.
Passats uns 5 minuts, hi posem el rap i els talls d'escórpora.
Preparem una bona picada d'alls, pa torrat, pinyons, ametlles i julivert.
Tirem la picada a la cassola.
Finalment, hi afegim els escamarlans i ho deixem 10 minuts fent xup xup a foc molt baix.
Ja es pot servir el suquet.
Notes
si comprem el fumet fet, el temps es redueix a la meitat.
Comparteix aquesta recepta: