Contracuixes de pollastre amb prunes, orellanes, dàtils i panses
Ingredients
- 4 contracuixes de pollastre
- 1 ceba gran
- 4 alls
- 8 orellanes
- 8 prunes seques sense os
- 100 g de panses
- 8 dàtils desossats
- Ras el hanout en pols
- Una branca de canyella
- 1 fulla de llorer
- Un gotet de brandi
- Aigua
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Elaboració
Salpebrem les contracuixes de pollastre i les empolvorem amb ras el hanout.
En una cassola amb una mica d'oli enrossim el pollastre.
Mentre, es daura el pollastre, anirem tallant la ceba a trossos grans i els alls sencers, amb pell i tallats per la meitat.
Un cop daurat el pollastre el reservem.
Sofregim la ceba amb l'all i una branca de canyella i el llorer.
Ho sofregim fins que la ceba agafi color.
A continuació, hi afegim el pollastre i ho barregem bé.
Tapem la cassola i deixem que s'evapori l'alcohol durant uns 10 minuts a foc mitjà.
Ho deixem coure a foc baix uns 60 minuts. Vigilem sovint, que no hi falti aigua. Afegim-ne si cal.
Mentrestant, anem preparant les prunes, dàtils, orellanes i panses.
Quan faltin uns 20 minuts per acabar la cocció del pollastre, hi tirem les fruites.
Ho remenem una mica i ho rectifiquem de sal.
Un cop cuit, ho deixem reposar dins la mateixa cassola durant almenys una nit.
Comparteix aquesta recepta: