Estofat de costella de porc amb carbassa i olives trencades
Ingredients
- 1.200 grams de costella de porc tallada a trossos mitjans
- 600 grams de carbassa en un tros
- 200 grams d'olives verdes trencades
- Dues cebes tallades a la brunesa
- Tres alls pelats aixafats
- Dues fulles de llorer
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Sofregit de tomàquet
- Un got de vermut
- Aigua
- Pa fregit
- Smetlles torrades
- Julivert picat
- Xocolata en pols
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Una batedora elèctrica
Un estri per fer boles de fruita
Una cullera de fusta
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, amb l'estri de fer boles, buidem el tros de carbassa i anem posant les boles en un cassó amb aigua, sal i una fulla de llorer, i les coem fins que estigin cuites al dente, i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregim els trossos de costella salpebrats, juntament amb les cebes, una fulla de llorer, i dos alls pelats.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vermut de Reus i deixem que redueixi.
A continuació, afegim aigua que cobreixi la costella, i a foc mitjà deixem que vagi coent fins que la carn estigui gairebé cuita.
A part, fem una picada amb: un all pelat, un grapat d'ametlles torrades, un grapat de pa fregit, julivert picat, mig got d'aigua, i una cullerada de xocolata en pols, passem la batedora elèctrica i la reservem.
Tot seguit, afegim a la cassola: les boles de carbassa, les olives, i la picada, ho remenem amb la cullera de fusta, corregim de sal i deixem que cogui tot el conjunt uns deu minuts més, apaguem el foc, ho deixem reposar cinc minuts més abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: