Canelons de verdures i ceps

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Verdura variada a gust de cadascú. En aquest cas hi he posat 2 cebes, 2 alls, 3 porros, 3 tomàquets, 1 carbassó gran, 1 albergínia, 1 pebrot verd i 1 pebrot vermell).
  • Ceps. La quantitat de ceps dependrà dels que s'hagin pogut aconseguir. Jo n'hi he posat 4 de grans.
  • Oli, sal, all i julivert
  • 2 ó 3 caixes de canelons El Pavo. Dependrà de la quantitat i mida de la verdura que haguem fet servir per al farcit.
  • Beixamel (mantega, llet, farina, nou moscada, pebre blanc i sal)
  • Parmesà

10 racions

Utensilis

Mycook per a la beixamel

Elaboració

Sofregir la ceba i el porro. Quan ja comença a estar daurat, afegir-hi un raig de conyac, la resta de verdures tallades a trossets petits i un parell de ceps. El tomàquet que sigui ratllat per evitar la pela que a vegades es desagradable de trobar. Posar-hi sal i coure-ho a foc lent fins que quedi al punt.
Triturar-ho tot procurant que no quedi una pasta massa fina. És bo trobar-hi alguns trossets de verdures.
En una paella a part, courem la resta de ceps lleugerament salats i amb una mica d'all i julivert.
Es prepara una beixamel ben espessa i s'hi afegeixen els ceps que hem cuit a la paella i que haurem triturat posteriorment. Aquesta beixamel serà la que ens donarà consistència al farcit dels canelons, ja que la verdura porta molta aigua i ens cal espessir-la d'alguna manera per poder enrotllar bé els canelons.
Barrejar-ho tot i deixar-ho reposar a la nevera.
Un cop tenim la pasta ben freda, començarem a farcir els canelons. Una bona manera i ràpida de fer-ho, és mitjançant una mànega pastissera, fent-hi un tall rodó a la part inferior perquè pugui sortir més quantitat del preparat per al farcit. La pasta s'haurà cuit prèviament segons les instruccions que trobarem a la capsa dels canelons.
S'emplaten els canelons en una safata on hi haurem posat una mica de mantega a la base perquè no s'enganxin.
Un cop tenim els canelons ben col·locats, escamparem per sobre la resta de farcit de verdures i ceps que ens hagi pogut sobrar i ho acabarem amb una capa de beixamel que ho cobreixi tot. A sobre hi posarem parmesà ratllat.
Ho gratinarem al forn fins que quedin ben rossets.

3h

Notes

Alternativa vegetariana dels canelons de carn típics de tota la vida.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6409 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: