Pit de xai estofat amb carbassa, pèsols i xampinyons
Ingredients
- Dos pits de xai de mida mitjana
- Brou de pollastre
- Sofregit de tomàquet
- Un tros de carbassa de mig quilo
- Oli d'oliva
- Dues cebes tendres picades a la brunesa
- Dues fulles de llorer
- 200 grams de pèsols congelats
- 200 grams de xampinyons laminats
- Sal
- Pebre negre en pols
- Tres alls pelats aixafats
- Mig got de vi blanc
Utensilis
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Un cassó gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, fem el brou de pollastre com explico a la meva recepta, i un cop fet el colem i reservem.Tot seguit, tallem la carbassa en quadrats petits i la coem en un cassó amb aigua, una fulla de llorer i sal, fins que estigui cuita, i la reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli saltem els xampinyons laminats salpebrats, i quan ja estiguin mig cuits, els reservem.
Seguidament, en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim els alls, una fulla de llorer, i les cebes picades, i quan tot plegat és ben fregit, hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, hi afegim quatre cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui a bullir, i tot seguit hi afegim el pit de xai salpebrat i tallat en trossos regulars, juntament amb els pèsols, la carbassa i els xampinyons, i deixem que cogui tot plegat a foc baix, fins que veiem que el pit ja és ben cuit, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat set minuts més. apaguem el foc i ho deixem reposar cinc minuts, abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: