Cigrons estofats
Recepta senzilla i saludable per a dies de tardor
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Recepta per olla a pressió
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 250 gr de Cigrons secs
- 1 tros de cansalada viada
- 4 tomàquets rallats
- 3 alls
- 1 got de vi blanc
- Oli
- Pebre
- Julibert
- Pimentó dolç o picant
- Sal
2 racions
Elaboració
Aquesta recepta es pot elaborar saltant-vos el primer pas, sempre i quant compreu els llegums cuits.
Jo us recomano que proveu de bullir-los a casa, us quedaran molt més bons i realment és molt senzill.
1-La nit abans poseu els cigrons en un bol amb aigua mineral (jo he fet la recepta per 250gr, però ho podeu doblar o quadruplicar fàcilment) Penseu que els cigrons doblaran el seu volum, per tant, heu de posar aigua per tal que cobreixin bastant. Jo no hi poso ni sal ni bicarbonat.
2-El dia següent, poseu una olla exprés amb els cigrons ben coberts d'aigua, i deixeu que arranqui el bull, a partir d'aquest moment compteu uns 20 minuts amb el fogó al mínim. Sense sal
3-Per altra banda agafeu una olla de ferro colat, o una paella, i poseu a fregir els alls tallats finets. Quan estiguin daurats, afegim els tomàquet ratllat i afegim un polsim de sal ho tapem i anem rememant que es vagi reduïnt. Al cap d'uns minuts, afegim també la cansalada viada tallada a trossets perquè es vagi coent (es pot afegir xoriç o altres viandes) Afegim pebre, julibert i pimentó al gust.
4-Quan hagin passat els 20 minuts dels cigrons bullint, els retirem del foc, i esperem a que l'olla baixi la pressió. Quan ja estigui a pressió ambient, l'obrim i escorrim els cigrons.
5-En aquest moment, la salsa de tomàquet estarà totalment reduïda i super concentrada, llavors afegim els cigrons, i un got de vi blanc. Anem remenant i destapem la cassola. Quan el vi estigui totalment evaporat, i els cigrons es comencin a coure per fora ja ho tindrem llest.
Els cigrons queden un punt cruixents per fóra, però molt tous per dintre.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4970 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.