Cigrons estofats

Recepta senzilla i saludable per a dies de tardor

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 250 gr de Cigrons secs
  • 1 tros de cansalada viada
  • 4 tomàquets rallats
  • 3 alls
  • 1 got de vi blanc
  • Oli
  • Pebre
  • Julibert
  • Pimentó dolç o picant
  • Sal

2 racions

Elaboració

Aquesta recepta es pot elaborar saltant-vos el primer pas, sempre i quant compreu els llegums cuits.
Jo us recomano que proveu de bullir-los a casa, us quedaran molt més bons i realment és molt senzill.
1-La nit abans poseu els cigrons en un bol amb aigua mineral (jo he fet la recepta per 250gr, però ho podeu doblar o quadruplicar fàcilment) Penseu que els cigrons doblaran el seu volum, per tant, heu de posar aigua per tal que cobreixin bastant. Jo no hi poso ni sal ni bicarbonat.
2-El dia següent, poseu una olla exprés amb els cigrons ben coberts d'aigua, i deixeu que arranqui el bull, a partir d'aquest moment compteu uns 20 minuts amb el fogó al mínim. Sense sal
3-Per altra banda agafeu una olla de ferro colat, o una paella, i poseu a fregir els alls tallats finets. Quan estiguin daurats, afegim els tomàquet ratllat i afegim un polsim de sal ho tapem i anem rememant que es vagi reduïnt. Al cap d'uns minuts, afegim també la cansalada viada tallada a trossets perquè es vagi coent (es pot afegir xoriç o altres viandes) Afegim pebre, julibert i pimentó al gust.
4-Quan hagin passat els 20 minuts dels cigrons bullint, els retirem del foc, i esperem a que l'olla baixi la pressió. Quan ja estigui a pressió ambient, l'obrim i escorrim els cigrons.
5-En aquest moment, la salsa de tomàquet estarà totalment reduïda i super concentrada, llavors afegim els cigrons, i un got de vi blanc. Anem remenant i destapem la cassola. Quan el vi estigui totalment evaporat, i els cigrons es comencin a coure per fora ja ho tindrem llest.
Els cigrons queden un punt cruixents per fóra, però molt tous per dintre.

45min


Recepta de cuina de Cigrons estofats
Cigrons llestos per menjar
per Aleix Bond

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4970 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Queta Sedó Pedrola diu:
Quina bona pinta tenen!!
Alfons Vigo Caballero diu:
Gràcies pels vostres consells

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: